Znamo i razumijemo koliko je zahtjevno uzgojiti vrhunsko povrće, zato vam nudimo partnerstvo, podršku i sigurnost. U suradnji s našim partnerima osigurat ćemo vam stručnu pomoć i po unaprijed dogovorenoj cijeni otkupit ćemo vaše krastavce kornišone, crvene rog paprike, rajčicu i feferone koje vrijedno uzgajate u svojim vrtovima i poljima.

  • Partnerstvo, podrška i sigurnost
  • Kreditiranje proizvodnje u repromaterijalima
  • Siguran otkup i plaćanje

Krastavci

Birane sorte krastavaca, ukiseljene prema originalnom Podravka receptu, već dugo su neizostavni stanari smočnica. Podravka ukiseljeni krastavci odlikuju se prijatnim okusom, specifičnom aromom i prepoznatljivom hrskavom teksturom. Njihova proizvodnja prigodna je za manja gospodarstva, a prinosi su i do 5 tona na površini od 1.000 m2.

Crvena rog paprika

Crvena rog paprika namijenjena je za preradu u ajvar, a tajna svakog dobrog ajvara je u sorti i kvaliteti paprike. Tajna Podravkinog ajvara leži u vlastitim originalnim sortama crvene rog paprike, Podravki, Slavonki i Pitomoj, koje su stvorene za savršen ajvar. Kako biste uzgojili najbolje paprike koje će postati dijelom Podravkinog ajvara, osiguravamo vam sjeme vlastitih sorti.

Rajčica

Podravka rajčica proizvodi se na području Istre, Međimurja i Podravine. Osim punog okusa i kremaste teksture, pravo bogatstvo krije se u njenoj preradi u roku 24 sata od berbe, čime se zadržava maksimalna hranjivost. Prerađena rajčica čini bolji izvor likopena u odnosu na svježu, budući da ga tako naš organizam može bolje iskoristiti. Poljoprivredna proizvodnja rajčice u potpunosti je mehanizirana, a uz poštivanje preporučenih agrotehničkih mjera mogući su prinosi i do 100 t/ha.

Feferoni

Ove papričice dolaze u blagim i ljutim varijantama, a mi u Podravki se možemo pohvaliti da naši feferoni spadaju u kategoriju čuvanih sorti. Radi se o tradicijskim domaćim sortama koje smo izdvojili iz godinama uzgajanog materijala u našem području i održavamo njihovu genetsku čistoću. Uvijek dostupne, praktične za uporabu i pripremljene prema pouzdanom domaćem Podravka receptu, jelima osiguravaju željeni ugriz zadovoljstva. Pri proizvodnji se koriste sorte žuti ljuti i zeleni blagi feferon.  

Uvjeti otkupa

Prilikom ugovaranja proizvodnje povrća s kooperantima, u ugovoru su definirani svi uvjeti otkupa (cijena, količina, rokovi plaćanja, ...). Svo svježe povrće Podravka otkupljuje u tvornici Kalnik u Varaždinu i plaća maksimalno 30 dana po isporuci. Za potrebe industrijske prerade otkupljujemo isključivo industrijsko povrće.

Svi poljoprivredni proizvođači zainteresirani za proizvodnju povrća mogu se javiti na niže navedene kontakte:

Telefon: 048/653 038

Email:

Podravka na vlastitim poljoprivrednim površinama proizvodi 4,000 t - 5,200 t povrća i ratarskih kultura.

U zadnjih nekoliko godina ulažemo u modernizaciju poljoprivredne proizvodnje (poljoprivredna mehanizacija i oprema), poboljšanje kvalitete zemljišta te u sustave navodnjavanja, a sve u cilju što boljeg upravljanja poljoprivredno-održivom proizvodnjom.

Shodno tome, pred sebe smo postavili ciljeve poput smanjenja potrošnje mineralnog gnojiva i zaštitnih sredstava te digitalizacije poljoprivredne proizvodnje.

Također, u cilju osiguranja što većih količina sirovine s domaćih polja, širimo suradnju s kooperantima te povećavamo proizvodnju strateških sirovina kako bi osigurali kontinuitet proizvodnje te doprinijeli poboljšanju kvalitete života u ruralnim područjima.