Naša sardina puna D vitamina: hit recepti za prste polizati!

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Vitamin D neophodan je za dobro stanje organizma, jer ima značajnu ulogu u jačanju imuniteta. Stoga preporučamo da barem dva puta tjedno konzumirate malu sardinu, riznicu potrebnog vitamina. Uz naš prijedlog recepata vjerujemo da to neće biti nimalo teško.

Nedostatak vitamina D najčešće primijetimo kada nas preplavi umor ili osjetimo bolove u kostima i slabost u mišićima. Budući da je sunčeva svjetlost jedan od bitnijih izvora, a u ovom si trenutku možda baš i ne možemo priuštiti šetnju nekom osunčanom stranom svijeta, nadoknaditi ga možemo prehranom bogatom D vitaminom.

Nutritivno bogatstvo nadohvat ruke

U hladnijim danima kada više vremena provodimo kod kuće i u zatvorenim prostorima, tijelo itekako osjeća nedostatak D vitamina. Pronašli smo ga u plavoj ribi, bogatoj omega 3 masnim kiselinama, proteinima, kalcijem... Baš kao što zimnicu čuvamo u staklenci, vitamin D dobro je čuvan u maloj plavoj kutijici Eva sardine, koja krije pravo nutritivno bogatstvo. Pronašli smo izvrstan razlog za ribarsku feštu u nadolazećim hladnim danima, jer upravo se ukrcavamo na palubu broda gdje ćemo iskoristiti sve prednosti plave ribe. Pridružite nam se!

Topla salata sa sardinama

Pečeno povrće prekriveno ukusnim sardinama s limunom poslužite toplo i uživajte u ukusnoj salati za čiju kreaciju je zaslužan svima nam poznati chef  i majstor od ribljih recepata - Ivan Pažanin

Špageti sa sardinama i šampinjonima

Jadranske sardine u društvu mrkve, paprike i umaka od rajčice oduševit će sve ljubitelje morskih delicija, a pripremljene u kombinaciji s  gljivama idealne su za dijeljenje u dobrom društvu. Recept je nastao u suradnji s poznatim "meštrom od ribe" - Ivanom Pažaninom, tako da je uspjeh zagarantiran. 😉

Namaz od sardina

Sardine u biljnom ulju uz malo mašte i nekoliko sastojaka možete pretvoriti u izvrstan namaz, koji na prepečenom kruhu ili tostu postaje bogat zalogaj.

Bruskete sa sardinama

Približite Mediteran na jednostavan način uz hrskave zalogaje popečenog kruha uz maslinovo ulje, rajčicu i kapare.

Pogača sa sardinom

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Brza lisnata pizza

Ostaci od blagdana nepresušan su izvor kreativnosti i ideja. Pustite mašti na volju i zamotajte i vi svoju pizzu u lisnatom!

Francuski sendvič sa sardinama

Ponesite sendvič sa sardinama u ovaj novi dan i uživajte u inspirativnom okusu iz Francuske.

Zapečeni špinat sa sardinama

Zapečeni špinat sa sardinama iz pećnice narežite na kocke i poslužite uz najdraži sir.

Tart s blitvom i sardinama

Pečene tartove  bogate češnjakom, kaparima i lukom poslužite posute blitvom i špinatom.

Quiche sa porilukom i sardinama

Quiche s porilukom i sardinama je fantastičan sam po sebi, no kada se dodaju kockice pancete aroma će biti još potpunija.

Brzi mediteranski špageti

Za brzi obrok špageti su na vrhu ljestvice pripremanja jela, a sardine u maslinovom ulju ljubiteljima mediteranskog okusa uljepšat će dan.

Ukusni tramezzini za 5 minuta

Namaz od sardina, kapara i sira savršen je za dobar početak dana. Podlogu za namaz odaberite po želji i uživajte u jednostavnosti okusa.

Rajčica

Za rajske užitke