7 laganih jela s Vegetom
- Zanimljivost by coolinarika.com -Osim klasičnom, originalnom Vegete, danas različita jela, pogotovo ona s roštilja, na vrlo jednostavan i lagan način možemo začiniti i tekućim Vegeta marinadama.

Već više od 50 godina, Vegeta je sastavni dio svakog kućanstva te jedan od najpoznatijih hrvatskih proizvoda. Jedinstvena kombinacija soli, nekoliko vrsta začina te 7 vrsta sušenog povrća čini je jednostavnom zamjenom za sol i suhe začine u gotovo svim jelima.
Dok smo nekada Vegetu Original koristili kao začin gotovo isključivo namijenjen poboljšanju okusa juha, danas raspolažemo s brojnim različitim inačicama originalne Vegete, a koji su namijenjeni poboljšanju okusa i arome brojnih jela koje svakodnevno pripremamo.
Vegetina kuhinja nudi savršenu kombinaciju sušenog povrća i bilja
1. Hrskavi čips od krumpira
Hrskavi čips od krumpira

Pripremite hrskavi čips koji se izvrsno uklapa u razne party scenarije bilo kao gricklica, kao prilog uz razne kanapee, namaze ili dipove.
2. Losos u mediteranskoj marinadi
Kao jedan od najpoznatijih izvora omega-3 masnih kiselina koje svoje povoljno djelovanje poglavito pokazuju na kognitivne funkcije, losos začinjen Vegeta Grill marinada classic savršeno je jelo za lagani ručak.
Losos u mediteranskoj marinadi

Okus Mediterana obuzima ribu već za pola sata upotrijebite li Vegeta mediteransku marinadu. Doživljaj je upotpunjen bijelim vinom i nezaobilaznim maslinovim uljem.
3. Vegeta mediteran bruskete
Vegeta Mediteran bruskete

Ukusno, jednostavno i brzo gotovo karakteristike su malog broja jela. Bruskete su jedno od takvih. Uz Vegetu Natur Mediteran imate bruskete bogatog okusa i neodoljivog mirisa!
4. Grill tofu
I ljubitelji vegetarijanske i veganske prehrane kojoj je tofu svakako jedna od okosnica, mariniranjem s Vegeta marinadom s češnjakom oplemenjuju jelo bogatim okusom i aromom omiljenje Vegete.
Grill tofu

Sklad okusa uz inovativnu kombinaciju bijelog vina, senfa, vinskog octa i sušenog češnjaka u Vegeta Twist marinadi, dat će ovom posebnom jelu dašak posebnosti.
5. Marinirani pileći ražnjići
Marinirani pileći ražnjići

Ražnjići su savršeno rješenje za piknik na stolu, a uz tikvice i šampinjone s pivom u tragovima bit će to nezaboravno gurmansko iskustvo.
6. Grill povrće na salatu
Grill povrće na salatu

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, a uz ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.
7. Orada u bijelom umaku s maslinama i kaparima
Orada u bijelom umaku s maslinama i kaparima

I orada ima svoj najbolji način pripreme, dodajte joj vrhnje, masline i kapare te uživajte u ribi posluženoj uz kuhani krumpir.