7 malih tajni primjene začina
- Zanimljivost by coolinarika.com -Začini imaju višestruku primjenu u kulinarstvu, pa je važno znati ispravno ih koristiti. Naučite neke male tajne primjene začina.

Slatka i ljuta paprika
Papriku nikada ne stavljajte na vrelu masnoću, jer će postati gorka, izgubit će boju i osebujan okus.
Crni papar mljeveni i u zrnu
Papar obavezno dodajte teškim, obilnijim, masnijim jelima jer će ona začinjena paprom postati lakša. Poseban okus jelima dat će zdrobljena zrna papra.
Bosiljak
Punjene pečene paprike

Pripremite punjene pečene paprike koje su odlično izbalansiran obrok bogat laganim mesom, povrćem i biranim namirnicama iz mediteranske kuhinje. Jednako su privlačne tople i hladne!
Cimet mljeveni
Prstohvat mljevenog cimeta podarit će vam savršeno varivo od mesa, naročito janjetine ili kao dodatak u nadjevima za patke i guske.
Češnjak u granulama
Slavonska pizza

Ovo jelo od tijesta nadjevom se prilagođava svakoj geografskoj širini i dužini. Tako je ovdje klasično pizza tijesto dobilo svoju slavonsku inačicu. Nadjev je bogat šunkom, kulenom i hamburgerom, a ljutinu, tipičnu za slavonsku kuhinju, podesite vlastitom gastronomskom ukusu.
Lovorov list
Kao začin jelima uvijek dodajte 1 list lovora, kod kiseljenja povrća 2-4 lista, a kao začin octu također 2-4 lista lovora.
Origano
Zelena salata imat će drugačiji, puni okus ako salatu prelijete marinadom od maslinova ulja, limuna i žličice suhog origana koji ima puno bolji i jači okus i djelovanje nego svježi. Svježi se gotovo i ne koristi.