DIY: Napravite božićne ukrase od staklenih teglica i konzervica

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Ima li išta ljepše od božićnog svjetla? Onih koja daju toplinu, obojaju prostor baš koliko treba i ujedno su i vesela i nježna i zimska i intimna. A još kad su vaših ruku djelo – onda su vam na posebnu radost i ponos. Pogledajte samo kako ih je lako izraditi!

Ima li išta ljepše od božićnog svjetla? Onih koja daju toplinu, obojaju prostor baš koliko treba i ujedno su i vesela i nježna i zimska i intimna. A još kad su vaših ruku djelo – onda su vam na posebnu radost i ponos. 

Trebat će vam:

Prazne teglice Lino kašica, Lino džema, prazne konzervice Eva tunjevine
Ukrasne vrpce, špagice, sprej za staklo (zlatni i bijeli), lučice, božićne lapmice na baterije

Pogledajte video kako ih je lako izraditi:


Postupak:

Prazne teglice i konzervice dobro ispreite, pa teglice kratko namačite u vrućoj vodi i tekućem deterđentu. Žičanom spužvicom junački oribajte teglice, skinite im napljenice i pripazite da ne ostanu tragovi ljepila.

Osušite ih i postavite na podlogu na kojoj ćete ih posprejati. Okrenite ih naopako, tako će vam biti lakše.  Navucite zaštitne rukavice. Sprej dobro potresite i sa adekvante udaljenosti (prethodno provjerite upute na ambalaži spreja) lagano špricajte. Bolje malo po malo pa nadograđujte boju. Možete se poigrati s bojama, kombinirati bijelu i zlatnu, ili pak bijelu i srebrnu ako želite. Izrađujte jedan po jedan predmet i ostavite da se boja osuši na podlozi.

Kad su vaših ruku djelo – onda su vam na posebnu radost i ponos.

Ovakvi mali svijećnjaci efektno će izgledati na blagdanskom stolu, možete ih i staviti na nekoliko mjesta u vašem domu, da svojom nježnom svjetlošću obasjaju svaki kutak. A možete ih i pokloniti najmilijima.

*** Oprez! Nikako ih nemojte (o)stavljati ispod božićnog drvca, na prozorskoj dasci ili u dohvatu male djece i kućnih ljubimaca. Teglice koje nemaju zapaljene lučice, već lampice na baterije možete staviti na spomenuta mjesta, no uvijek ih imajte na oku.

Uživajte u toplini svoga doma s najmilijima i budite nam veseli, opušteni i kreativni ovih blagdana!

Paštete

Kruha i igara!