Lino torta

Osvježavajući okus i miris naranče i limuna mnogi vole u tortama, a kombinacijom bijele i tamne Lino lade oduševit ćete i svoje najmanje ukućane pa je izreka "ja bih još malo" neizbježna.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Lino torta

Sastojci

Za glazuru

  • 120 g maslaca
  • 250 g čokolade za kuhanje

Priprema

  1. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom. Umiješajte mlijeko, ulje i rastopljeni džem te brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
  2. Smjesu izlijte u kalup za tortu promjera 26 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i još dodatno namastili. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 50 minuta.
  3. Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite napola i jednu polovicu natopite s pola količine narančina soka pa premažite bijelom Lino ladom.
  4. Rasporedite narezane banane nakapane limunovim sokom, a na banane nanesite tamnu Lino ladu i poklopite drugim dijelom biskvita.
  5. Preostalim narančinim sokom natopite gornji biskvit.
  6. Tortu prelijte čokoladnom glazurom koju pripremite tako da u vrućem maslacu otopite čokoladu.

Posluživanje: Ohlađenu tortu narežite na kriške i poslužite sa šlagom.

Savjet: Tortu možete dodatno ukrasiti čokoladnim ostrušcima.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja