Cirilina savijača

Majstorstvo osoba koje su kreirale na stotine Podravkinih recepata najčešće ostaje anonimno ili se, poput uspomene, zadrži u imenu savijače. Jako fine savijače! No, nije li tako i s imenima iz naših drevnih bilježnica s receptima?

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Cirilina savijača

Sastojci

Za posipavanje

  • šećer u prahu

Priprema

  1. Na maslacu lagano popecite krušne mrvice. Jabuke ogulite i naribajte, dodajte im cimet, rum, šećer, vanilin šećer i pekmez od šljiva pa sve lagano izmiješajte.
  2. List tijesta poškropite rastopljenim maslacem, stavite drugi list, premažite četvrtinom popečenih mrvica i rasporedite četvrtinu smjese od jabuka. Pospite dijelom mljevenih oraha i savijte savijaču. Na isti način pripremite ostale tri savijače.
  3. Složite ih u namašćen kalup, po želji premažite s malo maslaca i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje: Pečene savijače narežite i pospite šećerom u prahu.

Savjet: Okus savijače možete mijenjati izborom pekmeza, pa će uvijek biti pripremljena na nov način.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat