Mesne okruglice na ražnjiću

Postanite junak svoje kuhinje i priredite zanimljive ražnjiće s Pestom Genovese umakom i uživajte u dašku Mediterana na vašem tanjuru.

  • 30 min
Mesne okruglice na ražnjiću

Sastojci

Priprema

  1. Mljevenom mesu dodajte sitno narezani luk, jaje, nasjeckanu chili papričicu, timijan, peršin, Vegetu, malo soli i papar. Smjesu rukom dobro izmiješajte da se sastojci dobro povežu.
  2. Od dobivene smjese oblikujte manje kuglice (24 - 30 komada).
  3. Nanižite ih na štapiće za ražnjiće po 3 - 4 komada. Pecite ih na namašćenom roštilju ili u grill tavi do lijepe zlatne boje.

Posluživanje: Izvadite ih sa strane, po njima rasporedite pesto genovese pomiješan s maslinovim uljem i poslužite toplo.

Savjet: Smjesa od mesa mora biti čvrsta kako bi okruglice zadržale oblik, pa po potrebi dodajte malo krušnih mrvica ili malo Gussnela.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat