Sezonska ponuda jela od kopriva

Tijekom travnja i svibnja u Podravskoj kleti može kušati nekoliko vrsta jela od koprive: juha od koprive, pileća prsa s koprivom u umaku od kestena, pureći sote ...

Sezonska ponuda jela od koprivaNe kaže se uzalud "neće grom u koprive". Prema starom germanskom vjerovanju kopriva je bila simbol boga munje čiji bljesak pali i žari.
U staroj Grčkoj koristila se za masažu protiv reumatskih bolova, a dokazano je kako "opekline od koprive" smanjuju reumatske bolove. Stari su je Egipćani kultivirali kao povrće, a i danas se smatra samoniklom povrtnicom. Nadaleko su poznata njezina ljekovita svojstva.

Upravo je proljeće pravo vrijeme za branje mladih kopriva u prirodi, kako bi se od njih spravljala sezonska jela.

Inspirirani ovakvom pojavom, kuhari Podravske kleti došli su na ideju te pokazali svoju kreativnost u korist spravljanja jela od koprive. Tako se tijekom mjeseca travnja i svibnja u Podravskoj kleti može kušati nekoliko vrsta jela od koprive: juha od koprive, pileća prsa s koprivom u umaku od kestena, pureći sote s koprivom i štrukli s koprivama i sirom.

Ova ponuda jela nikako se ne smije propustiti. Zato dođite i uživajte u okusima ljekovitih jela specijalne sezonske ponude, koju je za vas pripremilo ljubazno osoblje Podravske kleti.