Pivnica Kraluš i Podravska klet na vrhu hrvatskog kulinarstva

Podravkini restorani Pivnica Kraluš i Podravska klet potvrdili su još jednom vrhunsku kvalitetu gastronomske ponude...

Vrhunska kvaliteta gastronomske ponudePodravkini restorani Pivnica Kraluš i Podravska klet potvrdili su još jednom vrhunsku kvalitetu gastronomske ponude, uvrstivši se i ove godine među 100 vodećih hrvatskih restorana.
Prema riječima voditeljice Podravske kleti Blaženke Barčanec, ovo je 16. put da se naš restoran smješten na obroncima koprivničkog kraja, smjestio i na samom vrhu hrvatskog kulinarstva.

- O velikom interesu za gastronomsku ponudu u autentičnom ambijentu Podravske kleti svjedoči i činjenica da je prostor restorana čak i po nekoliko mjeseci unaprijed vikendima rezerviran za različite proslave, otkriva nam Blaženka Barčanec.
Više o restoranima i njihovoj ponudi moći ćemo doznati iz knjige „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti“ za 2012./2013. godinu. Na 240 stranica predstavljeni su restorani koje su gosti izabrali između više od 2400 restorana u Hrvatskoj te objekti iz okolice koje vrijedi posjetiti, a uvršteni su i recepti njihovih kućnih specijaliteta. Izabrano jelo biftek s bukovačama i gorgonzolom iz bogate ponude Podravske kleti predstavlja voditelj kuhinje Antonio Bukvić, a iz Pivnice Kraluš voditeljica kuhinje Dijana Vedriš preporučuje Pitu Kraluš te buncek sa sirom i hrenom.

Posebna proljetna ponuda jela
Već ovoga mjeseca goste Podravske kleti očekuje i posebna proljetna ponuda jela, a za ljubitelje tradicionalnog, na jelovniku su svakodnevno buncek sa sirom, lungić s porilukom, kotlovina, šumska čarolija, jelenji odrezak u šumskom voću i crnom vinu, palačinke sa sladoledom i šumskim voćem te mnoga druga jela za najzahtjevnija nepca naših gostiju.
Za sve koji odluče uživati u posebnom domaćem ručku i jedinstvenom interijeru u centru grada, u Pivnici Kraluš nude domaća autohtona jela poput Pivnica pladnja, goveđeg kuhanog jezika s prgama, podravskog graha, pivskih kobasica, fileka sa slaninom, teletine na pekarski i pita „Kraluš”. Prema riječima voditeljice Pivnice Kraluš Vesne Klarić, tradicionalna kuhinja pivnice obogaćena je posebnim ponudama ovoga proljeća:

- U Pivnici Kraluš nudimo tradicionalna domaća jela, a kako bi obogatili našu ponudu odlučili smo je upotpuniti tematskim tjednima u kojima predstavljamo autohtona jela koja će spremati naši kuhari. Tjedan uoči Uskrsa započeli smo sa Slavonskom kuhinjom pa gostima primjerice nudimo Šokačku salatu, Slavonski pladanj, Pohanog šarana, Ražnjiće od soma, Slavonski čobanac i druga jela karakteristična za taj kraj. Nakon toga uslijedit će tjedan Zagorske kuhinje, a one koji preferiraju nešto laganiji obrok svakako pozivam da nas posjete u tjednu tjestenine, rekla je Vesna Klarić.