Ekipa za najbolji roštilj
#Podravkarostiljada

Podravka
roštiljada

Plava pozadina

Roštilj je više od običnog obroka,
slažete se?

Podravka je odlučila razveseliti roštiljem i podijeliti grill savjete ljubiteljima roštilja u Hrvatskoj.
Prijavljene ekipe i njihovi legendarni roštilji predstavljeni su naširoko, kroz stihove i rime, videouratke i fotografije. Bili su opjevani, članovi ekipa uhvaćeni kako s punim žarom obavljaju svoje roštiljske dužnosti, a delikatese uredno pofotkane.
Nimalo lak zadatak bio je odabir najkreativnije ekipe. Podravka je nagradila odličnom roštiljadom ekipe iz Đakova, Bjelovara i Zagreba!

Pogledaj kako se roštiljalo u hladu!

Dobitnica 3. roštiljade

Rahela Pintarić

Zagreb

"Radi se o rođendanskoj proslavi IZNENAĐENJA, za koju moj Filip neće ni naslutiti da mu se sprema!"

Pogledaj roštiljadu!
Dobitnica 2. roštiljade

Helena Kokan

Bjelovar

"Mi smo mlada ekipica, koja je u zadnjih nekoliko mjeseci totalno zapostavila druženje. Željeli bi da nas okupite! Vikendica je spremna! Ekipa je spremna! I samo Vas čekamo :)"

Pogledaj roštiljadu!
Dobitnik 1. roštiljade

Vedran Bunjevac

Đakovo

"Ispunila mi se želja iz djetinjstva - položio sam ispit za zvanje vatrogasac. Kada sam čuo da Podravka organizira roštiljadu odmah mi je palo na pamet da iznenadim svoje prijatelje iz postrojbe"

Pogledaj roštiljadu!

Dobitnici nagrada

Plava pozadina

Grill majstorije

Otkrij nove recepte i savjete kako uvijek spremiti odličan roštilj i oduševiti sve prisutne.
Grill majstori Knjiga - Grill majstorije
Vegeta roštilj kuharica
  • 1/9
    Roštilj
    Podravkini roštilj majstori otkrivaju roštilj savjete
    Prije samog stavljanja na roštilj višak marinade mora se obrisati i ukloniti s mesa kako se meso ne bi zalijepilo za roštilj ili kako ne bi došlo do kapanja koje bi moglo uzrokovati zapaljenje. Marinada ima ulogu da meso prožme mirisima i okusima te ono mariniranjem postaje ukusno i mekano.
  • 2/9
    Roštilj
    Podravkini roštilj majstori otkrivaju roštilj savjete
    Kad pripremate meso na roštilju uvijek ga je nakon pečenja potrebno ostaviti nekoliko minuta da se “odmori”. Na taj ćete način sačuvati njegove sokove i dobiti ono najbolje iz mesa.
  • 3/9
    Roštilj
    Podravkini roštilj majstori otkrivaju roštilj savjete
    Vratina je zbog svoje prošaranosti masnoćom jedno od najidealnijih mesa za grill, ostaje sočna i mekana satima nakon pečenja.
  • 4/9
    Roštilj
    Podravkini roštilj majstori otkrivaju roštilj savjete
    Kod carskog mesa je bitno da se masnoća dobro zapeče kako bismo dobili hrskavu koricu i sočnu sredinu mesa.
  • 5/9
    Roštilj
    Podravkini roštilj majstori otkrivaju roštilj savjete
    Teletina je nježno meso te zahtijeva dosta pažnje na roštilju. Okrećite odreske svaku minutu kako bi se ravnomjerno pekli.
  • 6/9
    Roštilj
    Podravkini roštilj majstori otkrivaju roštilj savjete
    Piletina je odličan izbor zbog bogatstva proteina, a uz salatu čini ukusan i izbalansiran obrok.
  • 7/9
    Roštilj
    Podravkini roštilj majstori otkrivaju roštilj savjete
    Kod pripreme piletine ili neke duge peradi na roštilju važno je meso zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti. Tako primjerice kod predpripreme krilca za roštilj zarežite kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomjerno pekla na roštilju i dobila lijepu koricu.
  • 8/9
    Roštilj
    Podravkini roštilj majstori otkrivaju roštilj savjete
    Nježno meso poput pilećeg bijelog mesa s prsa zahtijeva kratku pripremu na roštilju kako ne bi postalo suho i neukusno. Prosječna temperatura na roštilju je oko 250°C pa meso okrećite svaku minutu kako sokovi ne bi izašli iz mesa.
  • 9/9
    Roštilj
    Podravkini roštilj majstori otkrivaju roštilj savjete
    Ako pak pripremate ribu na roštilju, prije samog pečenja rešetku na kojoj se peče premažite uljem kako biste spriječili lijepljenje ribe za metal.
Linija
Plava pozadina

Proizvodi za ukusan roštilj

Roštiljanje nikad nije bilo jednostavnije! Vegeta marinade štede vrijeme pripreme, a Podravkin ajvar i senf su odličan prilog jelu s roštilja.
Vegeta proizvodi Tekuća marinada univerzalna Tekuća marinada pikantna Tekuća marinada s češnjakom Tekuća marinada s pivom Ajvar Senf Estragon Vegeta Ožujsko pivo
S Vegetom se najbolje jede!