Obrnuti kolač s marelicama

Kolač s laganim biskvitom kao stvoren je za iskoristiti sočno ljetno voće. Dodatno osvježenje i punoću okusa obrnutom kolaču s marelicama dat će kuglica sladoleda. 

  • 45 min
  • Jednostavno
Obrnuti kolač s marelicama

Sastojci

Priprema

  1. Maslac, šećer i cimet šećer pomiješajte pa raširite na dno posude za pečenje Ø20-22 cm.
  2. Marelice operite, izvadite im koštice i narežite na četvrtine. Posložite ih na karamel, prerezanom stranom prema dolje u oblik cvijeta.
  3. Mješavinu za muffine pomiješajte s limun šećerom, jajetom, vodom i ulje pa miksajte 2-3 minute. Prelijte preko marelica.
  4. Sve zajedno pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
  5. Gotovi kolač izvadite iz pećnice pa ostavite da odstoji 10-ak minuta. Zatim ga pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje.

Posluživanje: Poslužite topao ili hladan, po želji uz kuglicu sladoleda. 

Savjet: Ako nemate svježih marelica, na isti način upotrijebite marelice iz kompota.

Gulaš

Inspirirani tradicijom