Složenac s tunom
- Recept by coolinarika.com -Složite složenac pun povrća i omiljene tune u biljnom ulju i mediteranskim začinima i uživajte u laganom i inspirativnom jelu.
Priprema
Tunu ocijedite, usitnite na manje komade i ostavite u posudi sa strane. Ljutiku sitno narežite i stavite na zagrijano ulje u tavi. Kratko popecite i dodajte narezanu stapku celera. Dodajte zatim zelenu i žutu papriku narezanu na kockice. Sve zajedno još kratko popecite, dodajte sol, papar i origano. Pripremljeno povrće stavite u posudu da se ohladi. Dodajte nasjeckani peršin, na kockice narezanu svježu i sušenu rajčicu. Umiješajte tunu, pospite Vegetom natur mediteran i promiješajte. Maslac rastopite i dodajte mu malo maslinova ulja. Tom mješavinom premažite vatrostalnu posudu (30 cm × 20 cm). Započnite slaganje sa šest kora, a svaku premažite mješavinom ulja i maslaca. Rubove tih kora presavijte u posudu (ne smiju ići izvan posude) pa rasporedite naribani parmezan. Preko njega posložite novih šest kora, svaku također premažite, ali rubove ostavite preko ruba posude. Nanesite pripremljeni nadjev i prelijte mješavinom razmućenih jaja i mlijeka. Rubove kora premažite maslacem i savijte unutar posude (jedan po jedan). Pripremljeni složenac pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
Posluživanje: Poslužite s rikulom ili drugom samoniklom ili zelenom salatom.
Savjet: Složenac malo ohladite prije rezanja i posluživanja.