Svinjetina iz pećnice

Da je jelo već gotovo, podsjetit će vas zamamni mirisi iz pećnice, a svinjetinu poslužite još toplu s omiljenim prilogom. Jednako je ukusna i hladna, narezana na tanke ploške.

  • 60 min
  • Jednostavno
Svinjetina iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Meso stavite u prikladnu posudu i prelijte marinadom te ostavite stajati oko 30 minuta.
  2. Pripremite vatrostalnu posudu i u nju stavite 2 velika komada aluminijske folije tako da prelaze preko ruba.
  3. Mariniranu svinjetinu stavite na foliju, prelijte preostalom marinadom i meso zamotajte u foliju. Meso nemojte okretati da marinada ne procuri.
  4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C . Meso pecite najmanje sat i pol.
  5. Panko mrvice ili ploške tosta kojima ste skinuli koru i usitnili u sjeckalici pomiješajte sa dimljenom paprikom.
  6. Zatim razdvojite foliju da otkrijete meso i pospite pripremljenim mrvicama.
  7. Vratite u pećnicu i pecite još pola sata dok se na vrhu ne stvori lijepa kora.
  8. Pečenu svinjetinu pustite da malo odstoji, a zatim ju narežite na ploške.

Posluživanje: Svinjetinu iz pećnice poslužite toplu s prilogom po želji ili hladnu narezanu na tanke ploške.

Savjet: Da provjerite jeli meso pečeno meso nožem probodite kroz foliju i ako slobodno uđe meso je gotovo.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom