Grčka juha od leće (Fakes soupa)

Grčka juha od leće (Fakes soupa) kiselkastog je okusa i idealna za osvježenje tijekom velikih vrućina. Zahvaljujući nizu nutritivno vrijednih sastojaka ovo jelo je izvrsna ideja i za glavni obrok u danu.

  • 60 min
  • Jednostavno
Grčka juha od leće (Fakes soupa)

Sastojci

Priprema

  1. Leću properite i ostavite da se namače u vodi 2 sata. Zagrijte1,25 l vode u većoj posudi pa dodajte ocijeđenu leću, sjeckani luk, protisnuti češnjak, lovorov list i Vegetu. Kuhajte poklopljeno 25 minuta.
  2. Kuhajte poklopljeno 25 minuta.
  3. Dodajte maslinovo ulje, koncentrat rajčice i vinski ocat. Kuhajte oko 15 minuta dok leća ne omekša, a juha ne postane gušća

Posluživanje: Posolite po potrebi i dodajte crni papar.

Savjet: Juhu poslužite s drobljenim feta sirom i malo vinskog octa.

Fine salate

Laganini užitak