Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Čokoladna torta za Valentinovo od maline i vanilije

Bez obzira na trenutačni ljubavni status, čokoladna torta od maline i vanilije posjeduje slatku moć kojom možete izrazili osjećaje i prenijeti snažnu ljubavnu energiju.

  • 60 min
  • Jednostavno
Čokoladna torta za Valentinovo od maline i vanilije

Sastojci

Za biskvit:

Mousse od vanilije:

Za premazivanje:

Za dekoraciju:

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 1 Dolcela Šlag fix
  • crvena prehrambena boja u gelu ili prahu
  • šećerne perlice
  • svježe maline

Priprema

  1. Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje i premažite maslacem. Pripremite kartonsku šablonu u obliku srca.
  2. Jaja, šećer i bourbon vanilija šećer miksajte na srednjoj brzini dok se volumen ne udvostruči i smjesa ne postane blijedo žuta. Dodajte brašno, Gussnel i kakao pa još kratko izmiksajte. Na kraju lagano umiješajte otopljeni maslac.
  3. Ulijte smjesu u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta, tj. dok čačkalica koju ubodete u biskvit ne izađe čista.
  4. Ohlađeni biskvit izrežite u obliku srca i prerežite da dobijete dvije kore.
  5. Zatim pripremite kremu. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom da dobijete kremu te umiješajte krem sir.
  6. Koru biskvita premažite žlicom džema od malina, zatim pomoću slastičarske vrećice nanesite kremu. Poklopite drugom korom biskvita i premažite ostatkom džema od malina.
  7. Slatko vrhnje miksajte sa Šlag fixom dok ne postane srednje čvrsto. Zatim ga podijelite na tri dijela - jedan ostavite kako je, a u druga dva polagano umiješajte prehrambenu boju kako biste dobili dvije nijanse crvene. Stavite šlag u slastičarske vrećice s različitim nastavcima.
  8. Tortu ukrasite pripremljenim šlagom, šećernim perlicama i malinama.

Posluživanje: Umjesto malina možete koristiti i drugo voće po izboru.

Savjet: Osim u obliku srca, jednako ukusna i privlačna može biti i okrugla torta.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina