Pulled pork burger

Kako bi vaš pulled pork burger bio drugačiji od ostalih, marmeladom od cherry rajčica obogatite svinjetinu serviranu u prerezanom pecivu ili tortilji.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Pulled pork burger

Sastojci

  • 600 g svinjetine od buta
  • ½ žlice Vegete
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar
  • 80 g luka
  • 40 ml crnog vina
  • 50 g korijena celera
  • 50 g sitno narezanog mladog kupusa
  • 50 g narezanog crvenog kupusa
  • malo svježe chili paprike
  • 1 veća rajčica
  • ½ salatnog krastavca
  • 2 peciva za hamburger

Za marmeladu od cherry rajčica:

  • 1 manji luk
  • 160 g cherry rajčica
  • 1 žlica šećera
  • malo crvene chili papričice
  • sok ½ l limete
  • prstohvat Vegeta Maestro mljevenog cimeta
  • prstohvat mljevenih klinčića
  • sol
  • 1 žlica aceto balsamica

Priprema

  1. Svinjetinu pospite Vegetom koju dobro utrljajte u meso, pa je još malo posolite i popaprite.
  2. U vatrostalnu posudu stavite na veće komade narezani luk, prelijte ga vinom i s 50 ml vode, pa na to položite svinjetinu. Dobro poklopite i stavite u pećnicu zagrijanu na 150 °C. Pecite 8 sati bez otklapanja.
  3. Otklopite posudu, pa pečenu svinjetinu pomoću 2 vilice natrgajte na manje, vlaknaste komade.
  4. Salatu od povrća pripremite tako da korijen celera narežete na rezance, dodajte crveni i mladi kupus te nasjeckanu chili papričicu.
  5. Marmeladu od luka i cherry rajčica pripremite tako da luk narežete ta tanke ploške, rajčice prerežete po pola, a chili papričicu sitno nasjeckate.
  6. Sve sastojke stavite u posudu i na laganoj vatri pirjajte da se sastojci dobro povežu.Na prerezano pecivo obilno stavite natrgano meso.
  7. Preko njega stavite žlicu marmelade od luka i cherry rajčica.
  8. Položite 2 tanke ploške rajčice, ploške krastavca i obilno nanesite salatu od povrća.

Posluživanje: Poklopite pecivom, učvrstite čačkalicom i odmah poslužite.

Savjet: Osim u formi burgera, pulled pork možete poslužiti i u tortilji.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka