Musaka od puretine i povrća

Musaka se tijekom vremena prilagodila izgledom i okusom i udomaćila u našim kuhinjama, a jednostavna verzija s puretinom i povrćem istovremeno zvuči i izgleda primamljivo.

  • 55 min
Musaka od puretine i povrća

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite mljevenu puretinu i kratko popecite. Dodajte šampinjone narezane na listiće pa sve zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  2. Sadržaj Fanta isipajte u 250 ml vode, dodajte vrhnje te lagano miješajte dok umak ne zakipi i kuhajte 1 minutu.
  3. Uzdužno narezane ploške tikvica uvaljajte u brašno i kratko popecite na ulju.
  4. U namašćenu vatrostalnu zdjelu slažite redom tikvice, zatim meso, a završite redom tikvica. Prelijte pripremljenim umakom i posipajte naribanim sirom.

Posluživanje: Poslužite s kiselim vrhnjem ili jogurtom.

Savjet: Želite li izdašniju musaku, tikvice pohajte u smjesi jaja, brašna i mlijeka.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke