Zimska torta
- Recept by coolinarika.com -Naravno da omiljena blagdanska torta mora biti ukusna, ali to ne znači da istovremeno ne smije biti jednostavna, baš poput ove zimske torte od tamnog biskvita i bijele čokolade s aromom Baileysa.
Priprema
Pećnicu ugrijte na 200°C. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, ulje, Naranča šećer i 150 ml vode. Promiješajte el. miješalicom u jednoličnu smjesu pa umiješajte otopljenu čokoladu. Tijesto izlijte u maslacem namazan kalup za torte ø20 cm, dna prekrivenog papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30-45 minuta. Za kremu, vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte liker i ohladite najmanje sat vremena. Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom da udvostruči volumen. Nanesite ju na biskvit u kalupu, poravnajte i poklopite drugim biskvitom. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije nego skinete kalup. Preostalom kremom premažite cijelu tortu, a malo kreme ostavite za ukrase od borića. Boriće pripremite ovako. U kremu koju ste sačuvali dodajte 1-2 kapi zelene prehrambene boje, promiješajte. Kornet prerežite po pola, a zatim pomoću slastičarske vrećice vanjsku stranu ukrasite tako da dobijete boriće.
Posluživanje: Boriće prislonite, utisnite uz tortu i uživajte u blagdanima.
Savjet: Biskvit možete obogati tako da mu na kraju dodate 60 g mljevenih badem ili oraha.