Proljetni slani kolač

Tikvice, luk, rajčice, mladi luk, šparoge sastojci su koji u ovom receptu neće završiti nasjeckani i skuhani, nego posloženi u cvjetni kolaž. Proljetni slani kolač idealan je ukras na stolu svake svečane prigode, stoga pustite mašti na volju i iznenadite najmilije ovim kreativnim jelom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Proljetni slani kolač

Sastojci

  • 1 Dolcela Slani muffins sir i rajčica
  • 1 jaje
  • 125 ml ulja
  • 200 ml vode

Povrće za dekoraciju:

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a posudu za pečenje (20x25 cm) obložite papirom za pečenje.
  2. Mješavinu muffinsa uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i 200 ml vode. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto. U posudu rasporedite smjesu i poravnajte.
  3. Povrće narežite na slijedeći način. Tikvicu narežite na ploške, pa prerežite na pola. Papriku cijelu narežite na ploške da dobijete cvjetiće. Rajčice prepolovite, a luk narežite da dobijete plošku u obliku cvijeta.
  4. Narezano povrće složite na smjesu tako da stvorite lijepu proljetnu sliku.
  5. Preko tijesta položite mladi luk kao „peteljku cvjeta“, pri dnu položite ploške tikvica da dobijete „travu“. Rasporedite papriku i luk (cvjetiće na grane), rajčice, masline i kukuruz šećerac.
  6. Pecite oko 20-25 minuta.

Posluživanje: Kad je pečeno nakapajte s malo maslinova ulja, narežite i poslužite.

Savjet: Proljetnu sliku možete kreirati kako vam se sviđa i koristiti dekoracije po želji.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh