Preokrenuti muffini s breskvama

Preokrenuti muffini 🧁s breskvama su desert kojeg toplog možete poslužiti uz šalicu čaja za trenutke okrijepe, a serviran uz kuglicu sladoleda rasplamsat će osjetila pogotovo za vrijeme toplijih dana. Uz muffine, osim breskvi, možete kombinirati bilo koje drugo omiljeno sočno voće🍓🍒🍑.

  • 45 min
  • Jednostavno
Preokrenuti muffini s breskvama

Sastojci

Za posluživanje:

  • sladoled od vanilije
  • listići metvice

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  2. Maslac narežite na 12 jednakih dijelova i stavite po jedan komadić u svaki kalup za muffine.
  3. U svaki kalup dodajte i po pola žličice smeđeg šećera.
  4. Dvije breskve narežite na tanke ploške, pa oko 3 kriške rasporedite na dno svake posude za muffine.
  5. U srednje velikoj zdjeli zgnječite bananu, dodajte 2 jaja, Dolcela smjesu za muffine i jogurt. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini 2 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
  6. Preostalu breskvu narežite na sitne kockice i umiješajte u tijesto.
  7. Tijesto podijelite u 12 kalupa za muffine.
  8. Pecite 25-30 minuta,
  9. Pečene muffine ohladite u kalupu 5 minuta.
  10. Nakon hlađenja, nožem za maslac pažljivo prijeđite oko rubova kako biste odvojili muffine od stranica kalupa.
  11. Sada postavite žičanu rešetku preko kalupa za muffine i pažljivo okrenite kalup naopako. Neka tako preokrenuto stoji 10-ak minuta, a zatim podignite kalup.

Posluživanje: Preokrenute muffine poslužite tople s kuglicom sladoleda od vanilije i listićima metvice.

Savjet: Razinu pečenje provjerite tako da umetnete čačkalicu u sredinu muffina. Ako je čista kada je izvučete kolači su gotovi.

MARI ZA PRAVE STVARI

I proteini mogu biti fini