Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”

Zapečeno povrće s kvinojom

Često smo u potrazi za receptima čiji sastojci obiluju nutritivnim vrijednostima, zapečeno povrće s kvinojom pripada upravo kategorijih nutritivno izbalansiranih obroka. Važan sastojak u ovom receptu je kvinoja, pseudožitarica bez glutena a s visokim udjelom kalcija i proteina. U ovom jelu pomiješana je sa brokulom, kukuruzom i mnoštvom začina.

  • 40 min
  • Jednostavno
Zapečeno povrće s kvinojom

Sastojci

Priprema

  1. Zatim umiješajte kukuruz šećerac.
  2. Omekšano povrće s kvinojom žlicom premjestite u manju vatrostalnu posudu, pospite naribanim sirom i peršinom.
  3. Umiješajte kvinoju, brokulu i ulijte temeljac. Zagrijte do vrenja, smanjite vatru, poklopite i kuhajte oko 15 minuta ili dok kvinoja ne omekša.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta da se sir otopi.
  5. U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri zagrijte ulje.
  6. Dodajte bijeli i svjetlozeleni dio poriluka narezan na tanke ploške, pa sve kratko popecite.
  7. Zatim dodajte usitnjeni češnjak, crvenu papriku narezanu na kockice, origano, kajenski papar, majčinu dušicu i popecite nekoliko minuta.

Posluživanje: Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta da se sir otopi.

Savjet: Siru možete dodati 1 razmućeno jaje, 2 žlice vrhnja, promiješati i tom smjesom preliti povrće s kvinojom prije pečenja.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka