Čupave kocke

Kokos i Lino lada nougat kombinacija su koja će vas oduševiti na prvi slatki zalogaj. Prhke čupave kocke doprinijet će veseloj atmosferi blagdanskog slavlja. Pripremite ih za svoju obitelj i prijatelje i razveselite sve okupljene generacije.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Čupave kocke

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

  • 80 g Lino lade nougat
  • 3 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • 100 g Kokosova brašna Dolcela

Priprema

  1. Brašnu dodajte prašak za pecivo, limun šećer, šećer, maslac i žumanjke. Dodajući kiselo vrhnje zamijesite glatko tijesto.
  2. Razdijelite tijesto na dva dijela. Iz jednog dijela oblikujte kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na 15 minuta.
  3. Drugi dio tijesta razvaljajte i oblikujte dno tepsije (32x20 cm). Tijesto premažite Lino ladom nougat.
  4. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a zatim uz miješanje dodajte šećer i na kraju umiješajte kokosovo brašno. Smjesu rasporedite preko Lino lade nougat.
  5. Tijesto iz zamrzivača naribajte preko kokosove smjese.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.

Posluživanje: Pečeni kolač ohladite, pospite šećerom i narežite na ploške.

Savjet: Ovaj prhki kolač možete čuvati u zatvorenoj posudi duže vrijeme.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.