Šampinjoni punjeni sirom

Volite li sir u različitim kombinacijama, onda svakako iskušajte i ovu, jer šampinjoni punjeni svježim ili ricotta sirom prava su kulinarska poslastica.

  • 45 min
  • Jednostavno
Šampinjoni punjeni sirom

Sastojci

Priprema

  1. Šampinjone očistite, operite i osušite. Klobuke odvojite, a stapke sitno nasjeckajte.
  2. U posudu stavite nasjeckane stapke i prelijte ih maslacem koji ste zagrijali do vrenja.
  3. Ostavite nekoliko minuta, pa dodajte svježi sir, nasjeckani češnjak, peršin, mljeveni crni papar, morsku sol i naribani sir. Sve dobro promiješajte da dobijete nadjev.
  4. Šupljine kalupa za muffine (12) premažite uljem.
  5. Pripremite smjesu od krušnih mrvica, peršina i parmezana.
  6. Klobuke umočite u smjesu i stavite u šupljine kalupa. Preko njih nanesite smjesu sa sirom (možete i slastičarskom vrećicom sa širim otvorom). Pospite preostalom smjesom s krušnim mrvicama.
  7. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.

Posluživanje: Poslužite kao predjelo, prilog ili glavno jelo.

Savjet: Koristite smeđe šampinjone (portobello) koji su veći i prikladniji za punjenje.

Paštete

Kruha i igara!