Teleći medaljoni s repovima škampa

Jelo za impresioniranje! Recept, koji dolazi iz novije australske kuhinje, udružuje dobro poznate namirnice u novu, slojevitiju kombinaciju.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Teleći medaljoni s repovima škampa

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Repove škampi izvadite iz ljušture, popaprite ih, pospite peršinom, vlascem i omotajte pancetom.
  2. Za umak, na maslinovu ulju popecite luk, češnjak i na kraju dodajte narezane pelate.
  3. Pustite da sve prokuha par minuta i na kraju dodajte grašak, kapare i po potrebi posolite.
  4. Meso narežite na 8 medaljona, malo ih potucite, posolite i popaprite. Medaljone uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju.
  5. Omotane repove škampi ispecite na preostalom maslinovom ulju. Medaljone stavite u istu posudu sa škampima i stavite na toplo mjesto.

Posluživanje: Umak od rajčice i graška stavite na tanjur. Na umak složite medaljon, a na svaki medaljon stavite omotani škamp i poslužite toplo.

Savjet: Umjesto škampa, možete koristiti gambere ili očišćene kozice.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh