Teleći medaljoni s repovima škampa
- Recept by coolinarika.com -Jelo za impresioniranje! Recept, koji dolazi iz novije australske kuhinje, udružuje dobro poznate namirnice u novu, slojevitiju kombinaciju.
Priprema
Repove škampi izvadite iz ljušture, popaprite ih, pospite peršinom, vlascem i omotajte pancetom. Za umak, na maslinovu ulju popecite luk, češnjak i na kraju dodajte narezane pelate. Pustite da sve prokuha par minuta i na kraju dodajte grašak, kapare i po potrebi posolite. Meso narežite na 8 medaljona, malo ih potucite, posolite i popaprite. Medaljone uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju. Omotane repove škampi ispecite na preostalom maslinovom ulju. Medaljone stavite u istu posudu sa škampima i stavite na toplo mjesto.
Posluživanje: Umak od rajčice i graška stavite na tanjur. Na umak složite medaljon, a na svaki medaljon stavite omotani škamp i poslužite toplo.
Savjet: Umjesto škampa, možete koristiti gambere ili očišćene kozice.