Brza minestrone juha s grahom

Najpoznatiju talijansku gustu, povrtnu juhu pripremite s grahom, rajčicom i tjesteninom. Želite li puniji okus, brzoj minestrone juhi dodajte i lisnato ili koje drugo povrće.

  • 30 min
  • Jednostavno
Brza minestrone juha s grahom

Priprema

  1. U zagrijanu posudu bez ulja stavite pancetu narezanu na kockice i popržite dok se masnoća ne počne topiti.
  2. Dodajte maslinovo ulje i luk narezan na ploške. Popecite dok ne omekša pa dodajte protisnuti češnjak, mrkvu narezanu na kockice i sitno nasjeckani celer.
  3. Nastavite zagrijavati dok povrće ne omekša. Ulijte 1 litru vode, dodajte povrtnu pastu, lovorov list, sol i mljeveni crni papar. Zagrijte do vrenja pa smanjite vatru.
  4. Dodajte ocijeđen i isprani grah, sjeckanu rajčicu i tjesteninu. Nastavite kuhati dok tjestenina nije gotova.

Posluživanje: Poslužite u zdjelicama s naribanim parmezanom.

Savjet: Za još bogatiji minestrone koristite bilo koje sezonsko povrće po želji.

MARI ZA PRAVE STVARI

I proteini mogu biti fini