Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh

Kruh sa suhim voćem i orašastim plodovima

Da biste uživali u proteinskom kruhu sa suhim voćem i orašastim plodovima, potrebno je tek pola sata, a banane su zaslužne za okus, strukturu i dekoraciju. 

  • 30 min
  • Jednostavno
Kruh sa suhim voćem i orašastim plodovima

Sastojci

  • 1 Dolcela Muffins
  • 1 jaje
  • 1 zrele banane
  • 60 g maslaca
  • 200 g jogurta
  • 80 g nasjeckanih oraha
  • 2 žlice lanenih sjemenki
  • 100 g grožđica
  • 1 banana za ukrašavanje

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Pripremite duguljasti kalup (Ø oko 22 cm) kojem dno i rubove obložite papirom za pečenje.
  2. Banane zgnječite vilicom u pire.
  3. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaje, omekšali maslac, bananu i jogurt.
  4. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) da dobijete glatko tijesto. Na kraju umiješajte orahe, zdrobljeni lan i grožđice.
  5. Smjesu rasporedite u kalup i poravnajte. Jednu bananu prerežite po duljini i stavite na površinu smjese.
  6. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite oko 25 minute.

Posluživanje: Pečeni kruh ostavite da se ohladi u kalupu. Poslužite uz omiljeni napitak.

Savjet: Bananu tijekom pečenja koja djelomično uroni u tijesto kolaču daje dekorativan izgled.

Rajčica

Za rajske užitke