Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh

Proteinski kruh sa suhim voćem i orašastim plodovima

Da biste uživali u proteinskom kruhu sa suhim voćem i orašastim plodovima, potrebno je tek pola sata, a banane su zaslužne za okus, strukturu i dekoraciju. 

  • 30 min
  • Jednostavno
Proteinski kruh sa suhim voćem i orašastim plodovima

Sastojci

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Pripremite duguljasti kalup (Ø oko 22 cm) kojem dno i rubove obložite papirom za pečenje.
  2. Banane zgnječite vilicom u pire.
  3. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, omekšali maslac, bananu i jogurt.
  4. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) da dobijete glatko tijesto. Na kraju umiješajte orahe, zdrobljeni lan i grožđice.
  5. Smjesu rasporedite u kalup i poravnajte. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite oko 22 minute.

Posluživanje: Pečeni kruh ostavite da se ohladi u kalupu. Poslužite uz omiljeni napitak.

Savjet: Za ljepši izgled, na smjesu u kalupu možete staviti jednu bananu koja će tijekom pečenja djelomično uroniti u tijesto i kolaču dati dekorativan izgled.

Tjestenina

Svestrana Talijanka