Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Slasni pečeni krumpir

Pečeni krumpiri prethodno uvaljani u kukuruznu krupicu s curryjem i paprom poslužite uz netom pripremljenu zelenu salatu i uživajte u slasnim zalogajima kojima možete pridružiti i pečene mesne komadiće ili ribu.

  • 45 min
  • Jednostavno
Slasni pečeni krumpir

Sastojci

Priprema

  1. Krumpire operite, osušite i narežite na četvrtine i premažite sa svih strana pripremljenom kukuruznom krupicom.
  2. Pripremljeni krumpir stavite u lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C tako dugo dok ne dobije lijepu zlatnožutu boju.
  3. Kukuruznu krupicu pomiješajte s Vegetom, curryjem i paprom.

Posluživanje: Poslužite ga odmah uz meso, ribu ili kao malo samostalno jelo uz zelenu salatu.

Savjet: Tijekom pečenja krumpir povremeno promiješajte.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...