Ekstra čokoladne buhtle
- Recept by coolinarika.com -Učinit će vam se da ovaj tradicionalni desert obojan u čokoladu i kakao ne može biti bolji no svoje savršenstvo otkrit će vam već prvi zagriz pun fine Lino lade.

Priprema
Brašnu dodajte kvasac, kakao i promiješajte, zatim dodajte maslac sobne temperature i izradite. Dodajte šećer, rum šećer, jaje, toplo mlijeko po potrebi i zamijesite glatko (mekanije) tijesto. Stavite u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (1h). Tijesto podijelite na 12 dijelova i formirajte kugle. U ruci malo spljoštite, na svaku stavite žličicu Lino lade pa opet oblikujte kuglu. Stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) obloženu papirom za pečenje. Prekrijte posudu za pečenje i ostavite dizati 10 - 20 minuta na toplom mjestu. Buhtle pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Ostavite stajati 5 minuta, a zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade.
Posluživanje: Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.