Vještičji šeširi

Vještičji šeširi uvijek djeluju zastrašujuće. No ovi jestivi, slatki vještičji šeširići od korneta, punjeni finom parfe kremom od čokolade privući će dječje prstiće. Ukusni su i s kremom od kremšnita, pa odaberite kombinaciju koju vaša djeca inače vole.

  • 40 min
  • Jednostavno
Vještičji šeširi

Sastojci

Za čokoladnu glazuru

  • 60 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje

Za ukrašavanje

  • šarene mrvice
  • Gumeni bomboni sour worms Šumi
  • Gumeni bomboni monsters Šumi

Priprema

  1. U prokuhano hladno mlijeko uspite parfe kremu i električnom miješalicom miješajte 4 minute najvećom brzinom.
  2. Kremu ulijte u kornete, a na kornete položite kekse i okrenite ih kako bi se krema dobro primila za kekse.
  3. U posudu stavite maslac i na vatri ga rastopite te kratko prokuhajte dok ne postane proziran.
  4. Maknite s vatre, dodajte čokoladu natrganu na kockice i lagano miješajte dok se čokolada u potpunosti ne rastopi pa prelijte preko pripremljenih korneta.
  5. Pustite da se čokolada malo ohladi, ukrasite po želji i stavite u hladnjak na 2 sata.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno, posipano šarenim mrvicama.

Savjet: Šeširiće možete napuniti i kremom za kremšnite Dolcela i šlagom.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje