Jogurt curry dip s poprženim kolutima luka

Hrskavi luk poslužite s jogurt curry dipom i uživajte svim osjetilima.

  • 30 min
  • Jednostavno
Jogurt curry dip s poprženim kolutima luka

Sastojci

Za dip

Priprema

  1. Grčkom jogurtu dodajte majonezu, sok limuna, curry, kajenski papar, sitno protisnuti češnjak i med. Sve dobro izmiješajte da dobijete umak glatke strukture. Držite ga u hladnjaku 1 sat prije posluživanja.
  2. Luk narežite na ploške tako da možete odvojiti kolutove.
  3. Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješajte. Kolute luka stavite u smjesu brašna da se potpuno oblože, pa ih izvadite i stavite na stranu.
  4. Preostalom brašnu dodajte mlijeko, jaja i izmiješajte u glatku smjesu koja treba biti malo gušća nego za palačinke.
  5. Jedan po jedan kolut luka umočite u smjesu, a zatim stavite na žičanu rešetku da iskapa višak smjese.
  6. Panirajte tako da svaki komad potom uvaljate u krušne mrvice da se oblože oko smjese. Panirani luk pržite u dobro zagrijanom ulju oko 2-3 minute do zlatno rumene boje.
  7. Izvadite ih na upijajući papir da uklonite višak masnoće.

Posluživanje: Hrskavi luk poslužite s curry dipom.

Savjet: Ispod žice stavite papir za pečenje da na njega iskapa višak smjese.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh