Ukusna tjestenina u umaku od sira

Tjesteninu pripremite u umaku od sira, a s malo dimljene šunke i pancete kremozni okus će dobiti dodatni touch.

  • 20 min
  • Jednostavno
Ukusna tjestenina u umaku od sira

Sastojci

Priprema

  1. Pancetu narežite na sitne kocke, a šunku na kocke.
  2. Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi.
  3. U široj tavi popecite pancetu da pusti masnoću i porumeni pa dodajte šunku. Zajedno kratko popecite i ulijte 300 ml hladne vode. Uspite sadržaj vrećice Fanta i miješajte pjenjačom dok umak ne zakipi.
  4. Kuhajte na laganoj vatri pet minuta, neprestano miješajući. U gotov umak umiješajte kuhanu tjesteninu.

Posluživanje: Toplu tjesteninu poslužite posutu parmezanom.

Savjet: Jelo može biti samostalno ili prilog pečenju.

Začini inspiracije

Monozačini