Prigodna čokoladna savijača

Čokoladna savijača savršen je odabir za blagdanske dane jer će vas, osim finog okusa Lino Lade Gold, kandiranog voća i listića badema, osvojiti i dekorativnim izgledom na vašem stolu.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Prigodna čokoladna savijača

Sastojci

Za nadjev

  • 180 g Lino Lade Gold
  • 1 jaje
  • 50 g listića badema
  • kockice kandiranog voća (papaja, svijetle grožđice, …)

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol, instant kvasac, žumanjke, vanilin šećer, šećer i omekšali maslac.
  2. Dodajući toplo mlijeko zamijesite glatko tijesto i ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu oko 1,5 sat.
  3. Kada je tijesto udvostručilo volumen, premjestite ga na pobrašnjenu podlogu i oblikujte valjak, a zatim ga razvaljajte na debljinu od 0.5 cm zadržavajući oblik pravokutnika.
  4. Razvaljano tijesto premažite Lino Ladom Gold. Tijesto zarolajte u savijaču, a zatim je po dužini oštrim nožem prerežite po pola.
  5. Prepletite oba dijela preslažući jedan preko drugog u pletenicu.
  6. Tijesto oblikujte u vijenac i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
  7. Ostavite dizati 30 minuta, a zatim premažite razmućenim jajetom i pospite kandiranim voćem i listićima badema.
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 40 minuta.
  9. Nakon 10 minuta tijesto prekrijte papirom za pečenje da zadrži boju.

Posluživanje: Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i njime ukrasite blagdanski stol.

Savjet: Pečeni kolač premažite maslacem i ostavite hladiti. Tako će korica postati mekana.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži