Prigodna čokoladna savijača
- Recept by coolinarika.com -Čokoladna savijača savršen je odabir za blagdanske dane jer će vas, osim finog okusa Lino Lade Gold, kandiranog voća i listića badema, osvojiti i dekorativnim izgledom na vašem stolu.

Priprema
Brašnu dodajte sol, instant kvasac, žumanjke, vanilin šećer, šećer i omekšali maslac. Dodajući toplo mlijeko zamijesite glatko tijesto i ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu oko 1,5 sat. Kada je tijesto udvostručilo volumen, premjestite ga na pobrašnjenu podlogu i oblikujte valjak, a zatim ga razvaljajte na debljinu od 0.5 cm zadržavajući oblik pravokutnika. Razvaljano tijesto premažite Lino Ladom Gold. Tijesto zarolajte u savijaču, a zatim je po dužini oštrim nožem prerežite po pola. Prepletite oba dijela preslažući jedan preko drugog u pletenicu. Tijesto oblikujte u vijenac i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Ostavite dizati 30 minuta, a zatim premažite razmućenim jajetom i pospite kandiranim voćem i listićima badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 40 minuta. Nakon 10 minuta tijesto prekrijte papirom za pečenje da zadrži boju.
Posluživanje: Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i njime ukrasite blagdanski stol.
Savjet: Pečeni kolač premažite maslacem i ostavite hladiti. Tako će korica postati mekana.