Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Crveni grah s batatom

Crveni grah s batatom dopunjen sjeckanom rajčicom i biranim začinima, odlično će bojom i okusom pristajati uz naribani sir.

  • 30 min
  • Jednostavno
Crveni grah s batatom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite luk i popecite do zlatne boje. Dodajte batat i uz miješanje kratko popecite.
  2. Zatim dodajte sitno nasjeckan češnjak, čili, zdrobljeni kim i dimljenu papriku. Umiješajte sjeckanu rajčicu te ocijeđen i ispran crveni grah.
  3. Prelijte vodom da pokrijete sadržaj, dodajte Vegetu i kad zakipi, kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
  4. Povremeno promiješajte te po potrebi posolite i pospite mljevenim paprom. Na kraju umiješajte sok limete i pospite korijandrom.

Posluživanje: Poslužite s ploškama avokada i svježim korijandrom.

Savjet: Uz jelo možete poslužiti naribani sir cheddar.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja