Snjegovići od bijele čokolade i keksa
- Recept by coolinarika.com -Snjegovići na tanjuru češća su pojava u vrijeme zimskih blagdana, a veća je vjerojatnost da će se otopiti u ustima ljubitelje bijele čokolade i keksa, nego dočekati sunčane dane.
Priprema
Krem sir pomiješajte s naranča šećerom i bourbon vanilija šećerom. Dodajte mljevene kekse i promiješajte. Od dobivene smjese oblikujte kuglice veličine oraha koje potom ohladite do korištenja. Dok se kuglice hlade, pripremite šeširiće. Na pari ili u mikrovalnoj pećnici otopite nasjeckanu tamnu čokoladu. Uz pomoću slastičarske vrećice ili žličice na papiru za pečenje oblikujte čokoladne diskove promjera oko 2 cm. Na svaki disk stavite jednu čokoladnu kuglicu pa sve zajedno ohladite da se čokolada stisne. Preostalu otopljenu čokoladu sačuvajte za dekoraciju. Bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Svaku kuglicu od keksa umočite u bijelu čokoladu, pomoću vilice odstranite višak čokolade koji curi te stavite na papir za pečenje. Ohladite da se čokolada stisne. Otopljenom tamnom čokoladom na kuglicama, odnosno glavi snjegovića, nacrtajte oči i usta, a zatim u sredinu utisnite komadić arancina ili kandirane naranče koji predstavlja snjegovićev nos. Na glavu stavite šeširić od čokolade.
Posluživanje: Kuglice držite u hladnjaku i izvadite 15 minuta prije posluživanja.
Savjet: Ukoliko je potrebno, šeširić učvrstite s malo otopljene čokolade. Od ove količine sastojaka možete pripremiti oko 20 snjegovića.