Parfe tortice s malinama

Mali zalogaji deserta kakvog možete samo poželjeti u vruće ljetne dane s notom likera u podlozi okus je koji ste sigurno zavrijedili.

  • 30 min
  • Jednostavno
Parfe tortice s malinama

Sastojci

Za podlogu

  • 160 g čokolade
  • 160 g poprženih lješnjaka

Za kremu

  • 1 Parfe krema Dolcela
  • 500 ml mlijeka
  • 2-3 žlice žlice likera (Amareta)
  • 100 g krem sira
  • oko 300 g svježih malina

Za preljev

Priprema

  1. Za podlogu grubo sameljite lješnjake.
  2. Čokoladu otopite na pari, umiješajte lješnjake i smjesu odmah stavite u kalupe (8 komada) Ø 8 cm koje ste posložili na podmetač prekriven papirom za pečenje.
  3. Površinu poravnajte i sve dobro ohladite (da se čokolada stisne).
  4. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice parfe kreme, sir i liker te miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) oko četiri minute.
  5. Kremu odmah ulijte u kalupe i ostavite u hladnjaku 1-2 sata da se dobro ohladi.
  6. Na vatri otopite džem, dodajte liker i toliko vode da dobijete umak. Ohladite ga prije serviranja.

Posluživanje: Ohlađenu parfe slasticu izvadite iz kalupa i poslužite sa svježim malinama i voćnim umakom.

Savjet: Kalup prije upotrebe malo nauljite, a na isti način možete pripremiti parfe tortu te je poslužiti s umakom i voćem po želji.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...