Stroganoff sa širokim rezancima

Smatra se da je originalni recept za strofanoff sadržavao pirjanu junetinu mariniranu u senfu i posluženu s kiselim vrhnjem, a uglavnom se posluživao sa širokim rezancima.

  • 30 min
  • Jednostavno
Stroganoff sa širokim rezancima

Priprema

  1. Meso narežite na tanke odreske, a zatim na trakice.
  2. Šampinjone narežite na listiće, kisele krastavce na sitne rezance, a luk sitno nasjeckajte.
  3. Na maslacu popecite luk do zlatne boje i dodajte meso. Uz miješanje kratko popecite. Dodajte šampinjone i senf te nastavite pirjati dok tekućina ne ispari. Ulijte malo mlake vode, dodajte Vegetu, crni papar, muškatni oraščić i pirjajte nekoliko minuta.
  4. Zatim dodajte kisele krastavce, mascarpone i brašno razmućeno u malo vode. Po potrebi posolite.

Posluživanje: Poslužite stroganoff preko kuhane tjestenine.

Savjet: Meso ramsteka je mekano i brzo gotovo.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...