Stroganoff sa širokim rezancima
- Recept by coolinarika.com -Smatra se da je originalni recept za strofanoff sadržavao pirjanu junetinu mariniranu u senfu i posluženu s kiselim vrhnjem, a uglavnom se posluživao sa širokim rezancima.

Priprema
Meso narežite na tanke odreske, a zatim na trakice. Šampinjone narežite na listiće, kisele krastavce na sitne rezance, a luk sitno nasjeckajte. Na maslacu popecite luk do zlatne boje i dodajte meso. Uz miješanje kratko popecite. Dodajte šampinjone i senf te nastavite pirjati dok tekućina ne ispari. Ulijte 400 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i kuhajte pet minuta. Pred kraj dodajte kisele krastavce i mascarpone te kratko pirjajte da se sir rastopi.
Posluživanje: Poslužite Stroganoff preko kuhane tjestenine.
Savjet: Meso ramsteka je mekano i brzo gotovo.