Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Toffee šarlota

Kada jer riječ o kolaču, onda kalup ima pozitivan kontekst. Dokaz je toffee šarlota, ukalupljena i privlačna na prvi pogled.

  • 70 min
  • Jednostavno
Toffee šarlota

Sastojci

Za biskvit:

Za premaz biskvita

Za kremu

Priprema

  1. Biskvit:
  2. Za biskvit, u veću posudu stavite jaja, šećer i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postepeno umiješajte u smjesu od jaja.
  3. Dva lima za pečenje (40x31 cm) obložite papirom za pečenje i u njih ravnomjerno rasporedite smjesu. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta. Pečene biskvite zarolajte u papir za pečenje i pustite da se ohlade.
  4. Lino ladi dodajte sir i dobro izmiješajte da dobijete glatku kremu. Odmotajte biskvite, premažite ih i ponovo zarolajte pomoću papira za pečenje.
  5. Držite ih u hladnjaku najmanje 2 sata. Ohlađene rolade narežite na ploške debljine do 1 cm.
  6. Okruglu zdjelu Ø 22 cm obložite prianjajućom folijom i u nju u krug posložite ¾ narezane rolade.

Krema

  1. Pomiješajte prašak za puding s oko 5 žlica hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte razmućeni prašak.
  2. Vratite na vatru i miješajući zagrijavajte te pustite da puding kuha 1-2 minute. Odmah ga istresite u drugu posudu i povremeno miješajući pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  3. Maslac sobne temperature, šećer u prahu i krem sir kremasto izmiješajte. Umiješajte u puding da dobijete kremu. Na kraju lagano umiješajte slatko vrhnje istučeno u šlag.
  4. Kremu ulijte u posudu s roladicama. Poravnajte i po površini posložite preostale roladice.
  5. Šarlotu stavite u hladnjak oko 2 sata da se krema dobro stisne.

Posluživanje: Ohlađenu šarlotu okrenite na tanjur za posluživanje, uklonite foliju i poslužite.

Savjet: Kod rezanja šarlote uzmite nazubljen nož da ljepše izrežete roladice.Kod rezanja šarlote, važno je da se krema dobro stisne, stoga ako imate vremena, ostavite je da se ohladi preko noći, a ako nemate bar 1-2 sata.

Začini inspiracije

Monozačini