Kunić u vinu
- Recept by coolinarika.com -Kunić kuhan u crnom vinu na povrtnom temeljcu poslužite uz zelenu tjesteninu i uživajte u zanimljivo pripremljenom jelu.
Priprema
Tekućinu u kojoj se mariniralo meso sačuvajte. Popečeno meso zalijte s marinadom koju ste procijedili kroz sito. Dodajte povrtni temeljac, dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena da meso omekša. Potkraj kuhanja umiješajte koncentrat rajčice. Meso narežite na komade i pospite Vegetom. Celer i papriku narežite na kockice, a mrkvu na ploške. Narezano povrće stavite u posudu s mesom, dodajte lovorov list, crni papar, sve zajedno izmiješajte i zalijte crnim vinom. Na zagrijanu svinjsku mast stavite ostatak celera, mrkve i papra. Promiješajte i pirjajte dok ne uvene. Meso izvadite iz marinade, stavite na povrće i popecite sa svih strana.
Posluživanje: Kunića u vinu poslužite sa zelenim rezancima.
Savjet: Na isti način možete pripremiti i piletinu.