Proljetna zapečena tjestenina

Učinite proljeće još radosnijim i priredite svojim najdražima zapečenu tjesteninu sa šparogama.

  • 50 min
  • Jednostavno
Proljetna zapečena tjestenina

Sastojci

Priprema

  1. Šparoge skuhajte u posoljenoj vodi i narežite na manje komade.
  2. Sadržaj vrećice Fanta ispite u 800 ml mlake vode i 200 ml vrhnja. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu. Na kraju umiješajte mascarpone sir.
  3. U nauljenu posudu za pečenje usipajte nekuhanu tjesteninu i prelijte pripremljenim umakom. Dodajte šparoge i lagano promiješajte.
  4. Po površini rasporedite narezane cherry rajčice.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje: Toplu tjesteninu poslužite posutu sirom ribancem.

Savjet: Kuhane šparoge trebaju biti mekane izvana i lagano hrskave iznutra. Važno ih je ne prekuhati jer će tako izgubiti teksturu, okus i vrlo vrijedne nutrijente.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu