Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Dvostruko čokoladna torta s jagodama

Hladan kolač poslužite najmilijima uz posebne zajedničke trenutke. Jer ništa ne govori - ljubav, kao kombinacija jagode i čokolade.

  • 50 min
  • Jednostavno
Dvostruko čokoladna torta s jagodama

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za ganache

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 150 g svježih jagoda
  • čokoladni listići za posipanje

Priprema

  1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite ih u snijeg. Kad dobijete čvrsti snijeg postupno umiješajte pola količine šećera.
  2. Žumanjke, preostali šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte slatko vrhnje, a zatim brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
  3. Na kraju u smjesu lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu Ǿ 24 cm.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 25 minuta. Ohlađeni biskvit ostavite u kalupu kao podlogu.
  5. Za kremu, čokoladu za kuhanje otopite u zagrijanom slatkom vrhnju, a zatim je ohladite. Obod kalupa u kojem je biskvitna podloga lagano premažite uljem. Uz stjenke kalupa posložite tanke ploške jagoda.
  6. U hladno mlijeko dodajte pripremljenu čokoladu i sadržaj vrećice parfe kreme čokolada, pa električnom miješalicom miješajte da dobijete kremu.
  7. Pripremljenu kremu odmah ravnomjerno rasporedite u kalup. Poravnajte i stavite u hladnjak na hlađenje oko 1 sat. Nakon hlađenja skinite kalup.
  8. Za ganach, natrganu čokoladu prelijte slatkim vrhnjem koje ste zagrijali do vrenja. Ostavite nekoliko minuta stajati, a zatim miješajte da se čokolada otopi.
  9. Pričekajte da se čokolada malo otopi, pa je pažljivo prelijte preko kolača tako da dobijete curke.

Posluživanje: Kolač ohladite, a prije posluživanja po površini rasporedite narezane jagode i čokoladne listiće.

Savjet: Ukoliko volite niže torte koristite kalup Ǿ 26 cm.

Kruh

Kruh naš svagdašnji