Fina juha od gljiva na podravski način

Kada mirisnim vrganjima s kapima najfinijeg maslinovog ulja, dodate heljdinu kašu i vrhnje dobijete kombinaciju kojoj nema ravne.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Fina juha od gljiva na podravski način

Priprema

  1. Heljdu stavite u posudu, prelijte s kipućom vodom, poklopite i pustite da odstoji 20-ak minuta.
  2. Sitno nasjeckajte luk i ispržite ga na ulju da dobije zlatnožutu boju.
  3. Zatim dodajte prethodno u toploj vodi kratko namočene i ocijeđene vrganje te lovorov list. Još malo pirjajte i podlijte s 1,3 l vode.
  4. Dodajte krem juhu od gljiva razmućenu u 200 ml vode i kuhajte 15 minuta.
  5. Kašu ocijedite, isperite, procijedite i dodajte u juhu prema potrebi (pazite da ne bude previše gusta).
  6. Na kraju, po potrebi začinite soli i paprom i zalijte vrhnjem.

Posluživanje: Promiješajte, uklonite s vatre i poslužite.

Savjet: Ako nemate suhe vrganje, juhu možete pripremiti sa svježim vrganjima ili šampinjonima.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja