Juha od povrća

Juhica s tikvicama, šampinjonima i lukavo odabranih sastojaka okrijepit će vas nakon zimskih radosti na otvorenom, a prepečenac i kremasti dodatak učinak će biti umnožen finim zalogajima.

  • 40 min
  • Jednostavno
Juha od povrća

Sastojci

Priprema

  1. U širu i dublju posudu ulijte 3 žlice maslinova ulja, pa kad se zagrije, na njemu kratko popržite na četvrtine narezane šampinjone i na ploškice narezane tikvice.
  2. Začinite ih soli i paprom i pržite dok tekućina koju puste ne ispari. Izvadite ih i ostavite sa strane na toplom.
  3. Dodajte preostalo maslinovo ulje i na njemu popržite luk dok malo ne omekša. Dodajte na ploške narezane stabljike celera te mrkvu i krumpir narezane na kockice.
  4. Popržite nekoliko minuta da povrće malo omekša, pa dodajte nasjeckani peršin, sjeckanu rajčicu, povrtne temeljce i podlijte sa 700 ml vode.
  5. Poklopite, pustite da zakuha, pa smanjite vatru i kuhajte 15-ak minuta. Dodajte ocijeđeni i isprani slanutak te pripremljene tikvice i gljive.

Posluživanje: Kratko prokuhajte i poslužite uz prepečenac.

Savjet: U gotovu juhu možete umiješati i malo kiselog vrhnja ili milerama za kremastiji okus.

Fine salate

Laganini užitak