Kobasice s povrćem i tjesteninom iz tave
- Recept by coolinarika.com -Ljubitelji kobasica zaljubit će se u ove fine zalogaje posute svježe sjeckanim bosiljkom, mladim lukom i parmezanom.
Priprema
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite. Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite kobasice i pecite sa svih strana dok ne porumene. Po potrebi podlijte s malo vode kako ne bi zagorjele. Kada su kobasice gotove izvadite ih na dasku za rezanje. U istu tavu dodajte 1 žlicu ulja i popecite sitno narezani luk. Dodajte nasjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu, Passatu, Vegetu Natur, crvenu papriku, origano, bosiljak, papar i sol. Miješajući nastavite pirjati 15 minuta da dobijete umak te po potrebi dodajte malo vode. Pripremljenu kobasicu narežite na ploške. Kobasicu dodajte u tavu s drugim sastojcima. Kuhajte zajedno još 5 minuta. Dodajte tjesteninu u tavu i miješajući zagrijavajte nekoliko minuta kako bi tjestenina bila sljubljena s umakom.
Posluživanje: Poslužite posuto svježim sjeckanim bosiljkom, narezanim mladim lukom i parmezanom.
Savjet: Za pripremu koristite veću tavu.