Kobasice s povrćem i tjesteninom iz tave

Ljubitelji kobasica zaljubit će se u ove fine zalogaje posute svježe sjeckanim bosiljkom, mladim lukom  i parmezanom.

  • 35 min
  • Jednostavno
Kobasice s povrćem i tjesteninom  iz tave

Sastojci

Za posluživanje

  • naribani parmezan

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite.
  2. Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite kobasice i pecite sa svih strana dok ne porumene. Po potrebi podlijte s malo vode kako ne bi zagorjele. Kada su kobasice gotove izvadite ih na dasku za rezanje.
  3. U istu tavu dodajte 1 žlicu ulja i popecite sitno narezani luk. Dodajte nasjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu, Passatu, Vegetu Natur, crvenu papriku, origano, bosiljak, papar i sol. Miješajući nastavite pirjati 15 minuta da dobijete umak te po potrebi dodajte malo vode.
  4. Pripremljenu kobasicu narežite na ploške. Kobasicu dodajte u tavu s drugim sastojcima. Kuhajte zajedno još 5 minuta. Dodajte tjesteninu u tavu i miješajući zagrijavajte nekoliko minuta kako bi tjestenina bila sljubljena s umakom.

Posluživanje: Poslužite posuto svježim sjeckanim bosiljkom, narezanim mladim lukom i parmezanom.

Savjet: Za pripremu koristite veću tavu.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke