Juha od špinata i leće
- Recept by coolinarika.com -Juha od špinata i leće poslužena s hrskavim ili popečenim kruhom ugrijat će vas za hladnog vremena i uljepšati oblačni dan.
Priprema
Zagrijte maslinovo ulje i na njega dodajte sitno narezan luk. Popržite luk do zlatne boje, pospite brašnom i šećerom i samo kratko promiješajte. Podlijte sa 700 ml tople vode i dodajte povrtni temeljac. Kad zakuha, dodajte na listiće narezan češnjak, sitno narezan korijandar, crni papar, kurkumu, čili sa soli i mentu. Kad zakuha, dodajte zamrznuti špinat i leću. Poklopite i kuhajte 5 minuta na jakoj vatri, a zatim još 20 – 25 minuta na srednje jakoj vatri. Povremeno po potrebi podlijte vodom. Na samom kraju dodajte narezani peršin i malo limunova soka.
Posluživanje: Juhu od špinata i leće poslužite s hrskima ili popečenim kruhom.
Savjet: Ako koristite kuhanu leću iz limenke, proces kuhanja možete smanjiti za 15-ak minuta.