Švedska palačinka od svinjetine (Fläspannkaka)
- Recept by coolinarika.com -Verzija slane palačinke od svinjetine (Fläspannkaka)na jelovnik nam dolazi iz Švedske. Možete je poslužiti toplu ili hladnu, a najbolja je u kombinaciji s džemom od brusnica.
Priprema
Za palačinke, pola količine mlijeka ulijte u posudu, dodajte brašno i Vegetu, pa umutite u glatku smjesu. Ulijte ostatak mlijeka i razmućena jaja i dobro promiješajte. Pancetu narežite na male kocke pa popržite na suhoj tavi. Poprženu pancetu zajedno s masnoćom stavite u lim za pečenje (30 cm × 40 cm) i ravnomjerno rasporedite. Prelijte pripremljenom smjesom za palačinke i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.
Posluživanje: Ovo jelo možete poslužiti toplo ili hladno.
Savjet: Narežite i poslužite s džemom od brusnica.