Švedska palačinka od svinjetine (Fläspannkaka)

Verzija slane palačinke od svinjetine (Fläspannkaka)na jelovnik nam dolazi iz Švedske. Možete je poslužiti toplu ili hladnu, a najbolja je u kombinaciji s džemom od brusnica.

  • 60 min
  • Jednostavno
Švedska palačinka od svinjetine (Fläspannkaka)

Sastojci

Priprema

  1. Za palačinke, pola količine mlijeka ulijte u posudu, dodajte brašno i Vegetu, pa umutite u glatku smjesu.
  2. Ulijte ostatak mlijeka i razmućena jaja i dobro promiješajte.
  3. Pancetu narežite na male kocke pa popržite na suhoj tavi.
  4. Poprženu pancetu zajedno s masnoćom stavite u lim za pečenje (30 cm × 40 cm) i ravnomjerno rasporedite.
  5. Prelijte pripremljenom smjesom za palačinke i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.

Posluživanje: Ovo jelo možete poslužiti toplo ili hladno.

Savjet: Narežite i poslužite s džemom od brusnica.

Kruh

Kruh naš svagdašnji