Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Veseli cheesecake duginih boja

Torta od poprženih lješnjaka s mirisnim kapima naranče i obojanim slojevima najfinije kreme od sira uljepšat će vam dan i druženju s najdražima unijeti veselje.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Veseli cheesecake duginih boja

Sastojci

  • 1 Cheesecake Dolcela
  • 60 g mljevenih poprženih lješnjaka
  • 3 žlice ocijeđenog narančina soka
  • 80 g maslaca
  • 350 ml mlijeka
  • 500 g sira mascarponea
  • prehrambene boje (crvena, plava, žuta, zelena)
  • 200 ml Šlaga 5+
  • 80 g šarenih mrvica

Priprema

  1. Mješavini za podlogu dodajte lješnjake, narančin sok, rastopljeni maslac i promiješajte.
  2. Dobivenu mješavinu ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 22 cm) i utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu. Stavite u hladnjak na 20 minuta.
  3. Prašku za kremu dodajte mlijeko i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Dodajte zatim sir i promiješajte.
  4. Dobivenu smjesu odmah rasporedite u 7 posuda. Dodajući po nekoliko kapi boje, obojite kreme i odmah ih nanesite na podlogu.
  5. Počnite s crvenom, zatim stavite narančastu (miješanjem crvene i žute), žutu, zelenu, svijetloplavu, tamnije plavu i ljubičastu (miješanjem crvene i plave).
  6. Slasticu dobro ohladite (oko 2 sata).

Posluživanje: Prije posluživanja ukrasite istučenim šlagom i pospite šarenim mrvicama.

Savjet: Kremu treba obojiti i nanijeti brzo, dok ne postane čvrsta.

Gulaš

Inspirirani tradicijom