Talijanska manestra

Talijanskom minestroneu odlično će odgovarati i malo popečene pancete ili pršuta.

  • 25 min
  • Jednostavno
Talijanska manestra

Sastojci

Priprema

  1. Cvjetaču i brokulu narežite na manje cvjetiće, a ostalo povrće na manje kocke. U posudi zagrijte maslac, dodajte povrće, popecite, posolite, pospite mljevenim paprom i zalijte vodom.
  2. Kada zavri dodajte začine i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte tjesteninu i nastavite kuhati.
  3. Na ulju posebno popržite sitno narezani luk i dodajte sitno nasjeckani češnjak. Pospite brašnom, svjetlo popržite i umiješajte u juhu.

Posluživanje: Juhu poslužite toplu.

Savjet: Talijanskom minestroneu odlično će odgovarati i malo popečene pancete ili pršuta.

Ajvar

Razmazi svoje nepce