Veličanstveni rižoto

Zrno po zrno - rižoto

Rižoto s pancetom i radičem

Isprepleteni okusi bijelog i crnog vina još prilikom pripreme opijaju svojim zamamnim mirisima, a tek poslužen rižoto s pancetom i radičem ispunjava sva očekivanja.

  • 40 min
  • Jednostavno
Rižoto s pancetom i radičem

Sastojci

Priprema

  1. Za povrtni temeljac, u 500 ml kipuće vode stavite Vegeta Natur povrtnu kocku i kuhajte na laganoj vatri 3 minute.
  2. Na zagrijanom maslinovu ulju popecite sitno nasjeckanu ljutiku. Dodajte opranu rižu i pržite dok ne postane staklasta. Ulijte bijelo vino, prokuhajte i uklonite s vatre.
  3. Pancetu narežite na kockice, stavite na zagrijanu tavu i popržite. Dodajte radič narezan na trake i zalijte crnim vinom. Pirjajte sve zajedno oko 10 minuta.
  4. Dodajte rižu, povrtni temeljac i pirjajte dok riža bude gotova. Po potrebi podlijte vodom, posolite i pospite mljevenim paprom.

Posluživanje: Na kraju umiješajte maslac i parmezan te poslužite odmah toplo.

Savjet: Ako nemate ljutiku, upotrijebite mladi luk ili ljubičasti luk.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...