Tjestenina u umaku od brokule
- Recept by coolinarika.com -Zeleno povrće potiče zdravlje organizma pa ga stoga svakako što češće uključite u svoju prehranu. Predlažemo fussille u finom kremastom umaku od brokule i tikvica.
Priprema
Tjesteninu skuhajte u većoj količini blago posoljene vode. Brokulu narežite na cvjetiće, kratko prokuhajte i ocijedite. Na ulju kratko popecite tikvice narezane na kockice i nasjeckani češnjak. Dodajte naribani muškatni oraščić i 400 ml vode. Umiješajte sadržaj vrećice Krem juhe od brokule i cvjetače i pustite neka zakipi. Umiješajte pripremljenu brokulu i zajedno kuhajte 5 minuta. Zatim umiješajte kuhanu tjesteninu, vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte.
Posluživanje: Tjesteninu poslužite s naribanim parmezanom.
Savjet: Ovaj ukusni umak možete poslužiti i s drugim Podravka tjesteninama koje možete obogatiti poprženom pancetom ili pršutom.