Tjestenina

Svestrana Talijanka

Tjestenina u umaku od brokule

Zeleno povrće potiče zdravlje organizma pa ga stoga svakako što češće uključite u svoju prehranu. Predlažemo fussille u finom kremastom umaku od brokule i tikvica.

  • 30 min
  • Jednostavno
Tjestenina u umaku od brokule

Sastojci

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u većoj količini blago posoljene vode.
  2. Brokulu narežite na cvjetiće, kratko prokuhajte i ocijedite.
  3. Na ulju kratko popecite tikvice narezane na kockice i nasjeckani češnjak. Dodajte naribani muškatni oraščić i 400 ml vode. Umiješajte sadržaj vrećice Krem juhe od brokule i cvjetače i pustite neka zakipi.
  4. Umiješajte pripremljenu brokulu i zajedno kuhajte 5 minuta.
  5. Zatim umiješajte kuhanu tjesteninu, vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Tjesteninu poslužite s naribanim parmezanom.

Savjet: Ovaj ukusni umak možete poslužiti i s drugim Podravka tjesteninama koje možete obogatiti poprženom pancetom ili pršutom.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!